Thijs Kwakernaak

Thijs Kwakernaak

"Het hout leeft, zelfs als het niet meer door kan groeien; er zijn patronen en structuren in af te lezen die inzicht geven over begin en einde. Ik ben een grote vriendschap aangegaan met hout. Mijn sculpturen ontstaan vanuit mythen, sprookjes en oude verhalen. Ik besef me dat alles waar ik naar kijk een verhaal in zich meedraagt en het is dan ook die intrinsieke waarde die ik beoog in mijn eigen sculpturen. Het hout lijkt mij hierbij te helpen. Sterrenbeelden, Grimm-sprookjes, Pelgrims, Dierenverhalen van Toon Tellegen, Bijbelse vrouwen, vogelstapelingen, Dante en boten zijn series die tot nu toe ontstaan zijn. Waar ik momentel aan werk is de Winterreise van Schubert." Ook werk ik in opdracht, dat kan zijn een beeld voor een huwelijk of een beeld voor een dierbare die overleden is. Thijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus Inhout

In een groep van minimaal drie en maximaal zeven deelnemers kunt u onder begeleiding van Thijs komen beeldhouwen. Er liggen verschillende soorten houtstukken klaar. Vanuit eigen beweging ontstaat er een beeld. Plezier en ontspanning staan voorop. Er kan zowel in een binnenruimte als buiten in de tuin gebeeldhouwd worden.

 

De kosten zijn 225 euro, incl. gebruik gereedschap, excl. hout.

 

 

 

 

Op vrijdagochtend en zaterdagochtend geeft Thijs de inhout cursus.

 

Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Thijs: thijs@ijsselzicht.eu

 

 

Lezing

Thijs verteld graag over zijn beelden en hoe ze tot stand gekomen zijn. In twee keer driekwartier wordt u meegenomen in verhalen, mythologie en de geschiedenis van de kunst.

Voor meer informatie kunt u mailen met thijs@ijsselzicht.eu.

Er zijn nog cursusplekken vrij op vrijdag en zaterdag! startend op 7 en 8 september 2018